Специални предложения

О-в Мадейра- екзотика през март

» Маршрут
София-Фуншал--София
» Дати:
17.03.2024 г., 30.10.2024 г., 06.11.2024 г., 13.11.2024 г., 20.11.2024 г.

8 дни / 7 нощувки

цена от: 2099 лв.

МАДЕЙРА

самолет - полет на 17 март 2024

 НЯМА МЕСТА

8 дни/ 7 нощувки

 

ДЕН 1 | ПОЛЕТ ДО фУНШАЛ, Мадейра

След пристигането ви във Фуншал, столицата на остров Мадейра, ще бъдетесъпроводени до хотела, където ще пренощувате. През остатъка от деня ще разполагатесъс свободно време.

 

ДЕН 2 | Фуншал / градините на фуншал (пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска. Ще започнете с полудневна пешеходна обиколка на столицата на о. Мадейра – Фуншал.Ще минете покрай театър Балтазар Диас, датиращ от 19 век. Построен е по типичния италиански модел, подобно на Ла Скала в Милано. Ще продължите към катедралата на града „Успение Богородично в Се“, където ще посетите наскоро реставриранияМавритански таван – истински шедьовър. Оттук се изкачвате до Общинския площад, където се намира сградата на Кметството на Фуншал. Бивш дворец от 18 век с вътрешен двор, украсен с плочки „Батистини“, както и фонтан, украсен с мраморна статуя на „Леда и лебеда“. Следва местния пазар: Mercado dos Lavradores, и оживената улица Rua Fernão de Ornelas, където можете да посетите магазини за обувки, кафенета и фабриката за бродерии „Bordal“. На пазара, на приземния етаж, ще видите кошниците с местни зеленчуци и плодове, а горе на 1-вия етаж ще опитате 5 различни тропически плода. Следобед ще продължите с посещение на градините на официалната резиденция на президента на Мадейра „Quinta Vigia“(пакет „Допълнителни екскурзии“), датиращ от XVI век.Ще се полюбувате и на очарователния параклис „Nossa Senhora das Angustias“, а в края на градините има балкон, от който можете да се насладите на гледките към пристанището на Фуншал. Продължавате пеша до следващата градина „Parque Santa Catarina“. Можете да се насладите на красиви цветя и екзотични дървета. Тук се намира и статуята на Христофор Колумб. Последният парк за деня ще бъде в известната Ботаническа градина, над град Фуншал. Тук може да се намери огромно разнообразие от характерни за местната флора видове, както и пренесени от други държави растения. По желание можете да посетите и природният музей. Връщане в хотела. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 3 | национален парк„Рибейро Фрио“ (пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска. Свободно време или целодневна обиколка из националния парк „Рибейро Фрио“ (пакет „Допълнителни екскурзии“).Ще се изкачитедо един от най-високите върхове на острова – Пико до Ариейро - 1818 м., от където ще се насладите на невероятна гледка към целия остров. При ясно време е възможно да видите вятърните мелници в Paul da Serra. Оттук ще се спуснете към лавровата гора–Laurissilva forest, в долината Рибейро Фрио, където ще спрете до панорамнатаплощадка “Balcões”, с невероятна гледка към заобикалящите Ви гори. След това ще продължите към енориятаФаял и след това нагоре към общината Santana, където ще посетите типичните цветни триъгълни къщи. Следобед, на път към Порто да Крузще минете покрай Орловата скала (Penha D’Águia).В Порто да Круз -  малко морско селце, ще спрете за посещение на фабриката за ром „Engenho do Norte“. Денят ще завършис още една красива гледка в източната част на острова до Ponta S.Lourenço, където можете да видите, както северния, така и южния бряг с невероятните им пейзажи. Връщане в хотела. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 4 | скалата Кабо ЖираоДЕГУСТАЦИЯ НА ВИНО (пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска.Свободно време илипосещение на скалата Кабо Жирао(пакет „Допълнителни екскурзии“), морска скала на 580 м височина, на която има  стъклена платформа с невероятна гледка към морето. Това ще бъде еднo истинско предизвикателство с приключението наречено SkyWalk/разходка в небето. Следва Винено пътешествие(пакет „Допълнителни екскурзии“). Остров Мадейра е световно известен със своето вино „Мадейра“.Ше посетите винарната Vinhos Barbeito, където ще имате възможност да дегустирате два вида тригодишни вина и ще определите кое е по-доброто. Следва една от най-старите винарски къщи във Фуншал - Blandy’s Madeira Wine Lodges. След обиколка на музея на винарната, ще разгледатеи помещението наречено  Max Roomer, където ще дегустирате още два вида вино.Следобед ще имате възможност за една вълнуваща разходка свисоко проходими 4x4 автомобили(предлага се на място), която ще отведе до различни пътища и невероятни места със страхотни гледки. Маршрутът се простира от Câmara de Lobos до Boca dos Namorados, където от панорамна площадкасе открива спираща дъха гледка към „Долината на монахините“.Връщане в хотела. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 5 | Монте

 

Закуска. Следва полудневна обиколка, в която ще видите едни отнай-възхитителните гледки на острова. Първият пейзаж, който ще видитее от терасата Pico dos Barcelos (350 м). Тази наскоро реновирана тераса, се намира над Фуншал, с прекрасна гледка към целия градски залив. След това продължавате към Ейра до Серадо (1094 м) с красива панорамна гледка към най-високите върхове на Мадейра и Долината на монахините „Curral das Freiras“. Тукще опитате местната Ginja (черешов ликьор). Следващото ви посещение е в Монте, най-известното предградие на Фуншал, където в началото на 19 век се е зародил туризмът по тези места. След кратка разходка из красивите градини на Монте, ще посетитечерквата "Дева Мария от Монте". Можете да опитатеСпускане с тобоган(пакет „Допълнителни екскурзии“) - едно от най-старите транспортни средства на острова – традиционни плетенишейни, с които можете да се спуснете по протежение на 2 км надолу до Ливраменто. Връщане в хотела. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 6 | Порто Мониз(пакет „Допълнителни екскурзии“)

Закуска. Свободно време или вълнуващ целодневен тур на западната част на острова, където ще видите басейни с угаснала вулканична лава в Порто Мониз(пакет „Допълнителни екскурзии“). Първата спирка ще бъде в Câmara de Lobos – „Залив на морските вълци“. Това е рибарско селище, вдъхновило картините на Уинстън Чърчил. Ще продължите по южното крайбрежие до Рибейра Брава, където ще спрете за да посетите местния пазар и църквата S.Bento. Следващата спирка ще бъде в Serra D'água, до местен бар, за да опитате традиционната "poncha" - местна напитка, (направена с ром, мед и лимонов сок). След това ще продължите в посока Sãо Vicente, столицата на севера. Там ще преминете покрай северния бряг, с внушителна брегова ивица, сравнявана с остров Хавай. Следобед ще се отправите към Порто Мониз. По пътя ще имате време да се полюбувате на някои от многото водопади. В Порто Мониз, ще посетите естествени плувни басейни, вградени в скалите от лаваиплатото Paul da Serra. Ще продължите надолу към Понта до Сол – красиво и очарователно селце край морето на южния бряг. Връщане в хотела. Вечеря (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 7 | РАЗХОДКА С КАТАМАРАН

Закуска. Свободно време или полудневна Разходка с катамаран(предлага се на място).  Катамаранът тръгва към югозападния бряг на остров Мадейра. Разходката Ви дава възможност да видите красивия пейзаж, който предлага крайбрежният остров, както и разнообразните морски видове като китове, делфини и костенурки.Вечеря в традиционен местен ресторант, с музикална и шоу програма, където ще можете да опитате типичната за района Espetada – шиш от мариновано телешко месо (Пакет вечери). Нощувка в района на Фуншал.

 

ДЕН 8 | Полет към София

Закуска. Трансфер към летището и полет към България.

 

Дати 2024 -НЯМА МЕСТА - ИМА НОВИ ДАТИ

 

 от 17.03.2024

 до 24.03.2024

цена -  1999 лв.

 

 

 

НАЧАЛНА ДАТА

КРАЙНА ДАТА

ЦЕНА

30.10.2024

06.11.2024

от 2299 лв.

06.11.2024

13.11.2024

от 2199 лв.

13.11.2024

20.11.2024

от 2199 лв.

20.11.2024

27.11.2024

от 2099 лв.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 

ДВУПОСОЧНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ - включени в цената:
    Полудневна обиколка на Фуншал;
  • Полудневна обиколка с гледки от терасата Pico dos Barcelos и Ейра до Серадо и предградието Монте.

Цената не включва:

 Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 70 г.: 19 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): 349 лв.
Доплащане за хотелски такси: 2 или 3 EUR на вечер на човек (заплаща се на рецепция)

 

Хотел по програмата

Хотел "Jardins D`Ajuda" 4* - Фуншал, или подобен

 

Допълнителни услуги

 

Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 439 лв.
  • Посещение на градините: Quinta Vigia, Parque Santa Catarina, Ботаническа;
  • Посещение на национален парк "Рибейро Фрио" и градчетата Фаял и Сантана;
  • Скалата Кабо Жирао;
  • Винено пътешествие;
  • Спускане с тобоган;
  • Полудневна екскурзия на Порто Мониз.


 Пакет "ВЕЧЕРИ": 419 лв.
  • 6 вечери в хотела;
  • 1 вечеря в традиционен ресторант.

 Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 819 лв.- Застраховка "Отмяна на пътуването"-препоръчваме ви

Капаро при записване - 400 лв