Нова Година в Сърбия

Нова Година в Сърбия - град ВЪРШАЦ

» Маршрут
СОФИЯ – ВЪРШАЦ – ТИМИШОАРА - МАНАСТИРА МЕСИЧ – СОФИЯ
» Дати:


4 дни / 3 нощувки

цена от: 450 лв.

  

 

 

НОВА ГОДИНА

в СЪРБИЯ и град

ВЪРШАЦ с дата на тръгване 30.12. или 31.12.2020 г.

с възможност за посещение на град ТИМИШОАРА в РУМЪНИЯ

 

 

 

Дата: от 31 декември до 03януари 2021г.

 

 

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/

 

По маршрут: СОФИЯ – ВЪРШАЦ – ТИМИШОАРА - МАНАСТИРА МЕСИЧ – СОФИЯ

1 ден /31.12.2020г./София – Вършац

Отпътуванев 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски, в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане въвВършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина.Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура.

Настаняване в хотел SRBIJA – 3***(www.hotelsrbija.rs).Напитка за „добре дошли“. Денят  продължава с подготовка на празничната вечер.

 

Новогодишна вечеря с богато меню на шведска маса, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, жива музика до зори и празнична томбола

 

ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА! Srećna Nova godina!Нощувка.

2 ден /01.01.2021г./ Вършац– екскурзия по желание до град Тимишоара в Румъния

Късна разточителна закуска до11.00 ч.Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до най - големия град в живописната румънска област Трансилвания- Тимишоара. Отпътуване с автобус, пристигане и начало на туристическата обиколка на града. Историческият център на Тимишоара е разположен между двете главни туристически забележителности на града – Православната катедрала „Три светители” и Градската опера, издигната през XIX в. Между двете сгради се намира главният площад на града – Площадът на Победата, осеян с фонтани и прекрасни декоративни градини. Културна забележителност, запазена от по-старо време, е Замъкът на Хуниади, построен още през XV в. от унгарския пълководец Януш Хуниади. На север от Площада на Победата се намира красивият площад Унирии, който впечатлява с разкошните барокови сгради от XVIII и XIX в. Връщане в хотела.Вечеря - реприз на 01.01.2021 г. на шведска маса с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика. Нощувка.

3 ден /02.01.2021г./Вършац – посещение на винарна с дегустация

Закуска на шведска маса. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия/разглеждане отвън/, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран встил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и  посещение  на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728  до  1785г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптекаот XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" инаричана още „При Спасителя“, неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание.

По желание и срещу допълнително заплащане дегустацияв местна винарнана различни марки местно вино, съчетанас вкусни мезета. Когато се отпиетова вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, изпробвани в първите дни на Новата година, се проговарясръбскиJ. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка връщане в хотела. Вечеря на шведска маса в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

4 ден /03.01.2021 г./Вършац–манастира Месич - София

Закуска на шведска маса. Отпътуване от хотелас попътна спирка и разглеждане на манастира Месич. Ще запалим свещички, ще помолим за здраве и благоденствие в първите дни от Новата година.Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА: 450 лв.

РАННИ НАМАЛЕНИЯ: ОТСТЪПКА 30 лв. при сключване на договор до 23.11.2020 г.,

 

ОТСТЪПКА 60 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

 

 

 

 

 

 

 

Пакетната цена включва:

*        транспорт с автобус

*        3 нощувки със закуски в хотел 3***

*        напитка за „добре дошли“

*        Новогодишна вечеря на шведска маса с неограничено количество алкохолнина 31.12.2020 г., безалкохолни напитки местно производство, жива музикаи празнична томбола

*        Вечеря - реприз на 01.01.2021 г. на шведска маса с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика

*        1 обикновена вечеря на шведска маса (на 02.01.)

*        водач от агенцията

*        туристическа програма във Вършац, посещение на манастира Месич

*        мед. застраховкас покритие 5000 EUR

 

Пакетната цена не включва:входни такси за посещаваните туристически обекти във Вършац~ 300 DIN.

 

Доплащане за:

*        единична стая –95 лв.

*        посещение на винарна с дегустация на 5 различни марки местни сортове вина, придружена с вкусни мезета и включен трансфер – 19лв. /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/

*        еднодневна екскурзия до Тимишоара – 55 лв. при мин. 20 туристи /заявява се предварително и се заплаща с основния пакет/.

 

Намаление за:

*        дете от 02 до 9.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 275лв.

*        дете от 10 до 15.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 110 лв.

 

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 116 DIN), на Румъния: RON – Нова румънска лея (1 EUR ~4.80 RON)

 

 

Hotel Srbija ***Vrsac, Srbija

https://www.hotelsrbija.rs

 
Местоположение: Хотел „SRBIJA" се намира в сърцето на град Вършац и предлага комфортно  настаняване за една   пълноценна почивка или бизнес пътуване.

Настаняване: Хотелът разполага със 78 стаии 8 апартамента, обзаведени с всички съвременни удобства. Всички стаи са климатизирани, разполагат с модерни бани, оборудвани с душ, сешоар и основни тоалетни принадлежности, обзаведени с LCD телевизор, директна телефонна линия, мини-бар. Въпрекиче хотелът е категоризиран като тризвезден, настаняването в този тип стаи е далеч над тази категория.


 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Начин на плащане: депозит – 100 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.

 

Използвани транспортни средства по програмата: автобус