ПРОМО

Кападокия и Анталия- чар и мистика

» Маршрут
София- Анталия - София
» Дати:
16.11.2021 г., 23.11.2021 г., 30.11.2021 г.

8 дни / 7 нощувки

цена от: 339 лв.

КАПАДОКИЯ - ПЕРЛАТА НА МАЛА АЗИЯ

Самолет - дати 2021

 8 дни / 7 нощувки


Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще ви поднесат едно незабравимо изживяване.

 

Програма

Ден 1 | Полет до Анталия

 

Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

 

Ден 2 | Манастир Мевляна (Анталия – Коня – Кападокия)

 

Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранносредновековното селджукско  царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

 

Ден 3 | Гьореме и Учхисар

 

Закуска. В Гьореме ще посетите известните със своите фрески скални църкви в националния парк  „Гьореме“(защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще достигнете и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът  ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялстния прозводствен процес  от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

 

Ден 4 | Свободно време или излет

 

Закуска. Може да се насладите на един спокоен ден в Кападокия или да се възползвате от възможността за излет. Нощувка в района на Кападокия.

 

Ден 5 | Кападокия – Анталия

 

Закуска. На връщане за Анталия ще посетите прочутия селджукски  кервансарай Султанкхан. Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

 

Ден 6 | Анталия

 

Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското край-брежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деняще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

 

 

Ден 7 | Свободно време или излет

 

Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

 

Ден 8 | Полет към дома

 

Закуска в хотела, трансфер за летището и обратен полет към София.

 

Дати на пътуване от София 2021

 

НАЧАЛНА ДАТА

КРАЙНА ДАТА

ЦЕНА

     

02.11.2021- стоп

09.11.2021

от 479 лв.

     

16.11.2021

23.11.2021

от 439 лв.

23.11.2021

30.11.2021

от 399 лв.

30.11.2021 - 2 налични места

07.12.2021

от 339 лв.

     

 

 


Цената е на човек в двойна стая в лева и включва:

- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ -  отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация.
7 богати закуски на блок маса.

ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

 

Цената не включва

Доплащане

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал

Асистанс с покритие 10 000 евро: 14.00 лв. на човек.

 Доплащане за индивидуално настаняване – 259 лв

 

НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ

 

« Пакет "Културна програма и вечери": 259 лв.

• Входни такси във всички места по програмата с професионален екскурзовод

• Седем богати вечери

- Застраховка Отмяна на пътуване

 

 

Примерни хотели по програмата:

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:


 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

 

BELEK -  MAX HOLİDAY BELEK 5*

                BELEK BEACH RESORT 5*      

                ARMAS BELEK HOTEL 5*

 

CAPPADOCİA - BURCU KAYA HOTEL 4*

                           DİNLER HOTEL NEVŞEHİR 4*

                           CRYSTAL KAYMAKLI HOTEL & SPA 4*

                           AVRASYA HOTEL 4*

                           MUSTAFA HOTEL 4*         

                           DINLER HOTELS - URGUP 4*


                       


*Депозит при направа на резервация: 100,00 лв. на човек.

* Деца до 12 годишна възраст ползват 50,00 лв. отстъпка.

 


Финално плащане по резервацията се извършва спрямо Общите условия по Договор.

 

Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* и 5* хотели, от които 4 нощувки в Белек и 3 нощувки в района на Кападокия. Поради големия брой туристи, за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И СЪБИТИЯ, ПРЕДЛАГАНИ ПО ВРЕМЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ

 


Сема – Танцът на Дервишите Танцов спектакъл на въртящите се дервиши. Чрез музиката и танца, Дервишите изпадат в мистично състояние. Като засвири церемониалната музика, те започват да се въртят, и тяхната дълга пола създава впечатление, че плават във въздуха.
Традиционна Турска Вечер Фолклорна вечер с шоу на ориенталски танци, традиционна музика, песни и танци. Този спектакъл ще Ви доближи до традициите и обичаите на Османската империя. Алкохолни или безалкохолни напитки местно производство.
*
 Посещение на долината Ихлара и подземен град с вкл. обяд ( цял ден) 
* Посещение на Ортахисар – долината на любовта и подземен град с вкл. обяд (1/2 ден) 
* Разходка с лодка по река Манавгат с вкл. обяд ( цял ден) 
* Посещение на Зеления Каньон с вкл. обяд (цял ден)
* Целодневна обиколка на град Алания
* Полет с балон
* Хамам ( турска баня) 

Възможни са промени на допълнителни екскурзии, които се се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници, както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място.

 

 

 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

 

Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. Тези, които желаят да останат за по-дълъг период, трябва да се обърнат към местните компетентни власти за издаване на разрешение за продължаване срока на пребиваване. Забрана за влизане в Турция за срок от една година се налага на българските граждани, останали в страната за повече от три месеца, без да са получили надлежно разрешение.