Специални предложения

Приключение в Занзибар през април– чартърен полет

» Маршрут
София - Занзибар - София
» Дати:


10 дни / 7 нощувки

цена от: 2640 лв.

  

Приключение в Занзибар – екскурзия с директен полет

 

Дати:
02.04.2021 – 11.04.2021

 

Занзибар
Островът е благословен с райски климат. Плажове с фин мек пясък. Рифове богати на корали и тропически риби, като в истински аквариум. Занзибар се състои от два големи острова заобиколени от множество по-малки и може да се похвали с хипнотизираща красота.

 

 

Програма

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Занзибар

Среща на летище София и директен чартърен полет за Занзибар.

 

ДЕН 2: Занзибар

Пристигане в Занзибар. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка.

Нощувка

 

ДЕН 3:Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна обиколка до Стоун Таун /срещу допълнително заплащане – 45 евро/.

Разположен в старата част на столицата Занзибар, Стоун Таун е съставен от безброй криволичещи улици и алеи. Заради останалата му арабска и колониална архитектура, регионът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще влезем в сърцето на града, за да посетим Старата крепост, датираща от 16-ти век. Построена е по време на османската окупация на място на стара португалска църква. Продължаваме към Къщата на чудесата /House of Wonders/ - забележителната сгради е най-голямата и най-високата сграда на Стоун Таун. Разположена е с лице към градините Фородани на брега на стария град. Ще се разходим по улиците на местния пазар. Колоритния днес пазар, някога е бил място от където арабския свят си е купувал африкански роби. По време на обиколката ни ще видим много от т.нар. Занзибарските врати, известни по целия свят със сложната си резба и богата украса. По време на арабското управление много от тях са били внесени от Индия и впоследствие са започнали да се произвеждат на острова. Продължаваме къмПалатата за церемонии и Султанския дворец - резиденция на султанското семейство. Ще завършим обиколката на Стоун Таун с посещение на една от най-емблематичните сгради в града - къщата на легендарния Фреди Меркюри. Днес превърната в музей, Фреди е прекарал част от детските си години именно тук.

Нощувка.

 

ДЕН 4:Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна разходка до парка Jozani /срещу допълнително заплащане – 65 евро/.

Простиращ се на около 50 км2  това е единствения национален парк на Занзибар. Парка е дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни - колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще може да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

Нощувка.

 

ДЕН 5:Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия Синьо сафари /срещу допълнително заплащане – 65 евро/.

Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна.
Нощувка.

 

ДЕН 6: Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" /срещу допълнително заплащане – 45 евро/.

Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания.
Нощувка.

ДЕН 7: Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание екскурзия до Затворническия остров /срещу допълнително заплащане – 50 евро/.

Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век.
Нощувка.

ДЕН 8: Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

Нощувка.

 

ДЕН 9: Занзибар - София

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.

Късен следобед трансфер до летището и полет за София.

 

ДЕН 10: София

Пристигане на летище София.

 

 


 ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:

 

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:

Хотел

Изхранване

Цена на възрастен в двойна стая

Цена на възрастен в единична стая

Golden Tulip Zanzibar Stone Town 4* или подобен

Закуска

1 350 евро

1 610 евро

VRclub Paje Palms Beach Resort 4* - SOLD OUT

All inclusive

1 440 евро

1 840 евро

Dongwe Club 4* или подобен

All inclusive

1 440 евро

1 840 евро

Karafuu Beach Resort & Spa 5* или подобен

All inclusive

1 490 евро

1 890 евро

Blue Moon 4* Boutique или подобен

All inclusive

1 490 евро

1 890 евро

Melia Zanzibar 5* или подобен

All inclusive

1 890 евро

2 450 евро

 

 

В цената са включени:

Чартърен полет София - Занзибар - София

Летищни такси

20 кг чекиран багаж

Салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/

7 нощувки в избрания от Вас хотел

Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

Всички трансфери

Екскурзовод на български език

 

 

В цената не са включени:

 

Допълнителни екскурзии /по желание/

Виза за Занзибар - 50 USD

Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи

Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./

Неупоменати в програмата услуги

Застраховка "Отмяна на пътуване"

 

 Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

Допълнителни екскурзии

 

Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 45 евро

 

Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро

 

Целодневна екскурзия Синьо сафари - 65 евро

 

Полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" - 45 евро

 

Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро

 

 

Важно

 

За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането

 

Такса за издаване на виза за Занзибар - 50 USD

 

Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 

Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 

Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

 

Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 

Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

 

При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

·         Авансово плащане10% при записване

·         Окончателно плащане 90% - 25 дни преди заминаване

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 45 евро

Разположен в старата част на столицата Занзибар, Стоун Таун е съставен от безброй криволичещи улици и алеи. Заради останалата му арабска и колониална архитектура, регионът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще влезем в сърцето на града, за да посетим Старата крепост, датираща от 16-ти век. Построена е по време на османската окупация на място на стара португалска църква. Продължаваме към Къщата на чудесата /House of Wonders/ - забележителната сгради е най-голямата и най-високата сграда на Стоун Таун. Разположена е с лице към градините Фородани на брега на стария град. Ще се разходим по улиците на местния пазар. Колоритния днес пазар, някога е бил място от където арабския свят си е купувал африкански роби. По време на обиколката ни ще видим много от т.нар. Занзибарските врати, известни по целия свят със сложната си резба и богата украса. По време на арабското управление много от тях са били внесени от Индия и впоследствие са започнали да се произвеждат на острова. Продължаваме към Палатата за церемонии и Султанския дворец - резиденция на султанското семейство. Ще завършим обиколката на Стоун Таун с посещение на една от най-емблематичните сгради в града - къщата на легендарния Фреди Меркюри. Днес превърната в музей, Фреди е прекарал част от детските си години именно тук.

 

Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро

Простиращ се на около 50 кмтова е единствения национален парк на Занзибар. Парка е дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни - колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще може да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

 

Целодневна екскурзия Синьо сафари - 65 евро

Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна.

 

Полудневен тур "Занзибар – островът на подправките" - 45 евро

Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания.

 

Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро

Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г. но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век.