Великден в Гърция

Великден в Неа Анхиалос

» Маршрут
София - Кулата - Солун - Волос – Неа Анхиалос- София
» Дати:
30.04.2021 г.

4 дни / 3 нощувки

цена от: 339 лв.

 

Великден в Гърция - НЕА АНХЕАЛО

АВТОБУСНА ПРОГРАМА - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31/03

 

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:   30 АПРИЛ 2021

4 дни / 3 нощувки

Курортът Неа Анхеало се намира на 18 км. от гр. Волос, в югозападната част на залива Пагаситикос. Построен е върху руините на древния град Пирасос – пристанище на известния в древността град Тебес, споменат дори от Омир в „Илиада“. Днешният град е създаден през 1906 г. от гръцки преселници от Поморие и дори в центъра се намира малка църква – прототип на тази в Поморие.

Пилион – планината над Волос, която образува п-ов между залива Пагаситикос и Егейско море; наричана от Омир „Лятната резиденция на Олимпийските Богове“. Тя е и родината на Кентаврите.

1 ДЕН 30/04/21: Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време. Вечеря / според традицията безмесна на Разпети Петък / с включено вино. Нощувка.

2 ДЕН 01/05/21: Закуска.Свободен ден или по *желание екскурзия планината Пилион – селищата Макреница и Портаря и разглеждане на гр. Волос. Прибиране обратно в хотела късния следобяд. Почивка. Към 23:00 часа посещение на църква за Празнична Великденска Литургия. Великденска Вечеря в ресторанта на хотела / след 00:00 часа / с традиционните яйца и супа „магерица“ и включено вино.  Нощувка.

3 ДЕН 02/05/21:Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!Свободно време или дейно участие в приготовлението на обяда – пред хотела под съпровода на музика се пекат агнета на шиш и се приготвят традиционните „кукуреци“. Празничен Великденски обяд с агнешки чевермета, „кукуреци“, музика, вино и ципуро. Великден е дълбоко почитан празник в Гърция и на този ден почти нищо не работи, няма и много отворени таверни -  предвидена е вечеря отново в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 03/05/21:  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева

 ЦЕНА -ранни записвания

Редовна Цена

Цена на човек в двойна стая

339.00 лв.

359.00 лв.

3-ти възрастен в двойна стая

339.00 лв.

359.00 лв.

Дете 0-5.99 г. с двама възрастни в стая

110.00 лв.

110.00 лв.

Дете 6-11.99 г. с двама възрастни в стая

210.00 лв.

220.00 лв.

Доплащане за единична стая

80.00 лв.

80.00 лв.

ВАЖНО: От 01/01/2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер на 1,50 евро на стая на вечер / за хотел 3*/. Заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ са валидни при резервации направени до 31/03/2021 и 50 лв. депозит на човек !За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 70 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ü  Транспорт с комфортен автобус;

ü  3 нощувки със закуски и 3 вечери / едната Великденска / на блок маса в хотел- Tokalis 3* с включено вино - www.tokalishotel.com;

ü  ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД – с включено вино и ципуро;

ü  Еднократно ползване на сауна и хамам по време на престоя в хотела;

ü  WI-FI в хотела;

ü  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

ü  Пътни, входни и магистрални такси;

ü  Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Ø  Екскурзия до Пилион и гр. Волос - 20 €, деца до 11.99 г. – 15 €;

Ø  Разходи от личен характер;

 

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!!

 

 

Макреница – „Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура - стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички, извори с кристално чиста вода и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос.

Портаря – в миналото най-важното от всички 24 селища на Пилион, днес то е лицето й. Някои от неокласическите сгради са запазени и преобразувани в хотели. Трябва да се посети и параклиса на Богородица Портаря – от където идва и името на селището.

Волос – центърът на Гърция. Град богат на история, силно свързан с митологията, град който се развива изключително динамично днес. С новото си пристанище Тесали, град Волос се явява мост между Средния Изток и Азия, а с красотата си – предизвикателна туристическа дестинация за круизни кораби. Волос е столица на третата по големина област в Гърция  и седалище на Университета на област Тесалия. През цялата година тук се провеждат много културни и спортни събития. Именно от Волос тръгва митичния кораб „Арго“ с Язон и Аргонавтите в търсене на Златното руно. Ето защо този кораб е емблемата на града и той е напълно пресъздаден в периода от август 2004 до лятото на 2007 г., като са спазени всички описани в древността технологии.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е подходяща за всички туристи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови. Към дата 11.01.21 е необходимо всеки турист да представи на границата отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди отпътуване и QR код.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:депозит – 50 лв.; доплащане – 7 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът „ОтговорностнаТуроператора“ съсЗастрахователноДружествоЕвроинс АД, седалище и адреснауправление: гр. София, бул. "ХристофорКолумб" 43, тел. 070017241,   застрахователнаполица № 03700100002970. ТуроператорътпрепоръчванасвоитеклиентисключваненаЗастраховка "Отмянанапътуване" по чл.80, ал.1, т.14 отЗаконазатуризма, покриващаразходитеприанулираненапътуването, присъкращаване и прекъсваненапътуването, порадиздравословнипричининапътуващияилинеговиблизки. Застраховката е доброволна и сесключва в денянаподписваненадоговоразаорганизиранопътуванев агенцията, къдетосеизвършвазаписването. Туроператорътневъзстановявасуматапозастраховкатапринеосъществяваненаекскурзиятa

Лицадо 5 год. и от 64 до 74 год. иматдоплащанезамед. застраховка в размерна4.00 лв. начовекзапрестоя. Лицаот 75 до 80 год. иматдоплащанезамед.застраховкаот8.00 лвзапрестоя.

Застрахователнатакомпаниянезастраховалицанад 85 год. Туриститеот 80 до 84 год. Могатдабъдатзастрахованиза 2000 € срещусуматаот2.00 леванаден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.