Великден в Албания

Автобус

Великден в Саранда, Албания

» Маршрут
СОФИЯ – КУЛАТА – ЯНИНА – САРАНДА – БУТРИНТ – КСАМИЛ -– СИНЬОТО ОКО – ГИРОКАСТРА – САРАНДА – ЯНИНА – СОФИЯ
» Дати:


4 дни / 3 нощувки

цена от: 319 лв.

 

ВЕЛИКДЕН в Албания, САРАНДА

Пътуване до Албания в земята на ТОСКИТЕ: Саранда, БУТРИНТ и ГИРОКАСТРА!

 • 17.04.2020 – 20.04.2020
 • 4 дни/ 3 нощувки/3 закуски/ 3 вечериПРОГРАМА

1 ден: София – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Саранда – градът на слънцето, както местните го наричат – късен след обяд.
Настаняване в хотел Seaside Artist 4*, разположен над брега на морето с прекрасна панорама към залива на Саранда и на по-малко от 2 км. от центъра на курорта. Свободно време за освежаване и се отправяме на организирана и вълнуваща разходка в курорта Саранда.
Царицата на Албанската Ривиера – Саранда е красиво разположена на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, отстоящ само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за самостоятелна разходка с възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Саранда – Бутринт – Ксамил – Саранда – 52 км.
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско и прекрасния Ксамил.
На разстояние 26 км. от Саранда, на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!
Завръщане в Саранда с попътна разходка и възможност за плаж в курорта Ксамил – част от Национален парк Бутринт.
Ако Саранда наричат градът на слънцето - Ксамил, всички единодушно определят като тропическият РАЙ на Европа! Природата е дарила Албания с едно истинско малко райско кътче, извайвайки го на тесен полуостров, обграждайки го от една страна с морето, а от друга с водите на езерото Бутринт. И за да бъде пълно усещането за рай на земята, добавила щедро и четири на брой малки островчета, пълни с живот, пищна зеленина и птича песен, наречени от местните: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. Свободно време за разходка и възможност за обяд по желание. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.
По желание организирано посещение на Празнична Великденска литургия.
Нощувка.

3 ден: Саранда – Синьото око – Гирокастра – Саранда – 110 км.
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско.
Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки. На връщане за Саранда ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Възможност за обяд. Завръщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

4 ден: Саранда – Янина - София
Закуска. В 09:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България.
Попътна разходка в Янина – столицата на област Епир в Гърция.
Пристигане в София късно вечерта.

Допълнителна информация

Пакетна цени на турист:

Настаняване

ПРОМО цени до 17 МАРТ

Стандартни цени

На турист в двойна

319 лева

339 лева

Трети възрастен на редовно легло

279 лева

299 лева

Дете 02 – 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая

249 левa

269 лева

Фамилна стая цена за 4 възрасти (двойно легло + 2 редовни легла)

1199 лева

1279 леваПакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 4*
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” или „Уника“с лимит на отговорност 4000 евро
 • Трансфер за Великденската литургия в църквата на Саранда (2 км. от хотела)
 • Разходка в Саранда
 • Разходка в Янина


Пакетната цена НЕ включва:

 • Музейни такси за обекти посещавани по желание - около 600 леки
 • Полудневна екскурзия до античен Бутринт и курорта Ксамил – 20 евро възрастен; 15 евро деца до 12 г. (включва трансфер и входна такса), осъществява се при минимум – 20 туриста.
 • Целодневна екскурзия до Гирокастра и природния феномен „Синьо око” – 20 евро възрастен; 15 евро за деца до 12 г. (не включва входни такси за обектите), осъществява се при минимум 20 туриста.
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 5 лева; туристи над 70 год. доплащат – 8 лева!


Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/ в оригинал и копие.
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма


Срок и начин на плащане:

 • Депозит - 30% при записване.
 • Доплащане - до 20 дни преди пътуването


Полезна информация:

 • Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
 • България 12:00 часа – Албания 11:00 часа


Обща информация:

 • Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ SEASIDE ARTIST HOTEL - 4* https://www.seasideartisthotel.com/
Местоположение на хотел SEASIDE ARTIST HOTEL 4* Саранда: Хотелът е един от първите модерни хотели построени в Саранда и е напълно реновиран през 2017 година.
Привилегированата позиция на хотела над морето със стаи и балкони ориентирани към прекрасния залив на Саранда, създават усещането за вип ложа, особено при уникалния спектакъл на залязващото слънце в морето. Панорамен асансьор отвежда гостите до великолепната тераса, където са разположени бар "Skea" и ресторант "Junia Rufina" с невероятна гледка и прекрасна кухня. Разположен е на по-малко от 1,5 км. от центъра на Саранда.

На територията на хотел SEASIDE ARTIST HOTEL 4* Саранда: денонощна рецепция, панорамни бар "Skea" и ресторант "Junia Rufina", безплатен паркинг и безжичен интернет на територията на хотела, обменно бюро.

Настаняване в хотел SEASIDE ARTIST HOTEL 4* Саранда: – капацитет 26 стаи, разпределени в двойни, тройни, фамилни стаи и апартаменти. Всички стаи са модерно и с вкус обзаведени и предоставят всички условия за приятен престой в Саранда на Йонийско море!