Специални предложения

Самолет

Екскурзия до Индия

» Маршрут
София – Доха – Делхи – Доха – София
» Дати:
29.10.2018 г. 14.11.2018 г.

7 дни / 6 нощувки

цена от: 2083 лв.

ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА


Дати Есен 2018 -  29.10 и  14.11.

Самолет 7 дни / 6 нощувки


ДЕН 1 – 29.10.2018 София – Доха – Делхи

Среща на летище София, Терминал 2. Полет за Делхи през Доха в 12.15 ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 18.05 ч. Полет за Делхи в 20.05 ч. Пристигане в Делхи в 02.05 ч. Оформяне на паспортни и митнически формалности.
Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел The Piccadily 5* и нощувка.

ДЕН 2 – 30.10.2018 Делхи

Закуска. Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между XII в. и XIX в. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсулманската история на Индия.Продължаваме към Джама Масджит, най- голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 г. от над  5000 занаятчии и строители и побира 25 0000 поклоници. Днес това е действаща джамия.
Новата част на града или Ново Делхи, е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минев царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението " благословената крепост". Новото й наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Отправяме на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента.

Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атомосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Ще разгледаме Храмът ‘‘Лотус‘‘ – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотус. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията. Централната зала е с височина малко над 40 метра, с капацитет 2500 души.
Ще видим и основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. 
Завръщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 3 – 31.10.2018 Делхи - Джайпур

Закуска и освобождаване на хотела. 
Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км (около 6 часа). Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване в хотел The Fern 5*. Свободно време или възможност за разходка. 
Вечеря, нощувка.

ДЕН 4 – 01.11.2018 Джайпур

След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръже, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.
Вечерта ще посетим Храмът Бирла, построен в периода 1977 г. – 1985 г. Посветен е на пазителя Бог Вишну (Нараян) и на неговата съпруга Лакшми, богиня на богатството. Храмът е построен от най-високо качество бял мрамор. Много от божествата на индуиския пантеон са изобразени в храма, а на външните стени са показани велики исторически личности и фигури от всички религии като Сократ, Заратустра, Христос, Буда и Конфуций. Храмът Бирла (Laxmi Narayan Mandir) е модерно архитектурно чудо, заобиколено от зелени градини.  
Завръщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 – 02.11.2018 Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра 

Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км (около 6 часа). Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли. 
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотел Crystal Sarovar 5*.
Вечеря, нощувка.

ДЕН 6 – 03.11.2018 Агра – Делхи

Закуска. Следва посещение на изумителния шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
След разглеждане на забележителностите в Агра, следва обратен трансфер до Делхи (около 5 часа).
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Настаняване в хотел The Piccadily 5*, вечеря, нощувка.

ДЕН 7 – 04.11.21018 Делхи – Доха – София

Трансфер до летището в Делхи за обратен полет до София през Доха в 09:45 ч. Пристигане в София в 20:25 ч.

  

Хотел 

Изхранване

Човек в
двойна стая

Единична
стая

 Допълнително 
легло

  Дете без доп.легло
   (2-11.99 г)

5*The Piccadily - Делхи
или подобен

HB

€ 1 065

2083 лв

€ 1 315
2 572 лв

995 €
1 946 лв

€ 895
1 750 лв

5*Crystal Sarovar - Агра
или подобен

HB

5*The Fern - Джайпур
или подобен

HB

 

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:


 

Самолетен билет с Катарски авиолинии София – Доха - Делхи – Доха – София с включени летищни такси и багаж;
• 3 нощувки (2 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел The Piccadily 5* 
https://www.piccadilyhotels.com/
• 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел The Fern 5*
 https://www.fernhotels.com/the-fern-jaipur.html;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5* 
https://www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/
• Всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт;
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
• Водач от България по време на пътуването при минимум 15 пътуващи;
• Представител на фирмата партньор в Индия;
• Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Индийска туристическа виза – 105 лева, заплаща се в брой.
• Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.
• Бакшиши  — задължителен минимален бакшиш за местни екскурзоводи и шофьори ( 10 USD на човек, на град).

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. 

 


 

ЗАБЕЛЕЖКА:

- ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА ПРЕТЪРПИ ПРОМЕНИ

- МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРОГРАМАТА: 20

- КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА: 30 ДНИ ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕ

ВИЗОВ РЕЖИМ